Fotografía astronòmica 22-1-2020

Segons una versió de la mitologia grega, Orió va néixer de manera miraculosa de la pell d'una vedella a la casa d'un camperol de Beòcia que havia tingut l'honor d'allotjar a casa seva a Zeus, Posidó i Hermes.
En canvi la versió d'Homer explica que Orió era fill de Minos. D'aspecte corpulent, Orió era un entusiasta de la caça, instruït per Atlant en coneixements d'astronomia i per Efesi en la forja dels metalls.
Explica una de les versions mitològiques sobre Orió, que un dia que caminava pel mig del mar en el qual gràcies a la seva gegantina estatura, sobresortia el cap per damunt de l'aigua, la deessa Artemis li va causar la mort ignorant que el punt negre que surava per damunt del mar era el cap d'Orió.
La cosa va anar així: A fi de demostrar la seva punteria al deu Apol·lo, li diu: "Veus aquell punt negre que hi ha al mig del mar?" La deessa apunta amb el seu arc i......no va fallar.
Una altra versió diu que Orió va morir també per causa d'Artemis perquè Afrodita es va enamorar del xicot i Artemis en un atac de gelosia va fer sortir un escorpí del terra amb l'ordre de pessigar-lo fins a la mort, llavor penedida del seu acte, va demanar a Zeus que el col·loquès al cel i així es va formar la més brillant de les constel·lacions.
No obstant Orió no va renunciar a la cacera i armat amb una brillant espasa corre a les nits netes i serenes per l'immens espai del cel.
El gos del caçador en forma de la brillant estrella Sírius, el segueix ben a prop.

A continuació imatges d'Orió aconseguides últimament, així que el temps ho permeti continuare la feina, doncs encare falten molts objectes.,
Orió segons Stellarium

Orió vist desde Nova Zelanda (Fotografía de Elena Cruz) En aquestas latituds es veu al revès.





Super gegant blava, 6400 vegades mes lluminosa que el sol, situada a 240 anys llum.

Super gegant roja, molt a prop del final de la seva vida, distancia: 643 anys llum










Quatre artefactes creuen l'espai de la nebulosa mentre feia la presa.

La estrella Theta Orionis forma part del conjunt d'estrelles anomenat Trapezi. La ratlla de la dreta és un satèl·lit de molts que volten en aquestes coordenades.

Estrelles del Trapezi

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023