Natura 31-1-2020

En espera que el temps faci una mica de net i em permeti fer alguna cosa de nit, durant el dia i sobretot quan faig la marxa matutina, vaig copsant tot el que em crida l'atenció, ja sigui un ocell al damunt un arbre o una sortida de sol interessant.
Les últimes pluges han estat importants a escala de camps, boscos, rieres i rius, ja que tot humiteja, el Pirineu també ha carregat fort i tot fa preveure una primavera florida i abundosa.
És clar que no tot han sigut flors i violes, ja que el temporal ha fet molt mal en alguns indrets, la costa catalana ha estat realment castigada, de ben segur, que tot aquell pagès que ha perdut no solament la collita sinó també els animals o part dels animals no apreciarà la pròxima primavera com florida i abundosa. Per regle general, la gent del camp aixeca la mirada en actitud de pregar, unes vegades perquè no plou i altres perquè no en faci un gra massa.


Aquestes estranyes formacions nebuloses de les quals se'n despenja una mena de filaments, han estat fetes a la sortida del sol del mateix dia en que van començar les pluges.






Ruixades a la part de Girona.





Abans de la sortida del sol.

El mateix efecte però a la posta.

La Mare de Deu del Mont amb barret.

Boira a Rocacorba.







Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023