Fotografía astronómica 31-3-2020

Virgo, la Verge, és una constel·lació ampla i plagada de galàxies tret d'un cúmul globular, l'NGC 5634, la majoria d'objectes són galàxies, també hi he vist una nebulosa planetària però d'una magnitud elevada, si la fotografies sortiria com una petita estrella, no paga la pena.
Els únics objectes que es poden fotografiar són els objectes Messier que tenen una magnitud més elevada que el que jo voldria, pel telescopi que faig servir, però que destaquen al mig de les estrelles.
L'exposició d'avui va de galàxies de la Verge, com dic les Messier, les altres hauran d'esperar que una primavera d'aquestes en què les bombetes de Catalunya s'hagin fos totes, això permetria muntar el telescopi de 200 mma fi de copsar-les com Déu mana.
Segur que molta gent no versada en fotografia del cel es preguntarà - i perquè no poses el telescopi gran perquè et surtin els objectes més grans? Doncs perquè és una qüestió d'entrada de llum. Si amb un telescopi de 80 mm, ja tinc problemes de què capta massa llum (quan dic llum em refereixo a la del carrer) que passarà si faig servir un telescopi de 200 mm? Si l'objecte que intento captar necessita per exemple 2 minuts d'exposició, amb aquest temps entra molta quantitat de llum parasita que no pertany a l'objecte i la fotografia surt molt esblanqueïda cosa que llavors costa d'eliminar, que passarà doncs si augmentam la captació de 80 mm a 200 mm? Està claríssim que la fotografia surt un xurro de blanca i no es pot aprofitar.
Quant a la mitologia d'aquesta constel·lació ( mitologia grecoromana) no és gaire extensa, ja que fa referència a la deessa de la Justícia anomenada Temis filla d'Urà i Gea. Júpiter al principi del seu regnat la va escollir com a muller però Juno (Hera) fou qui va ocupar el lloc d'esposa del deu, no obstant Temis va continuar sempre al costat del deu com a consellera.

Les fotografies que donen més informació de l'objecte són meves, la replica son fotografies de la ESA que poden estar cap-girades però és el mateix objecte més definit.




























En la pròxima entrega, exposaré les estrelles amb nom de la constel·lació si el temps acompanya, 


                                                         Altres fotos 





El sol continua adormit.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023