Natura 5-3-2020

La primavera ve desbocada de debò, només hem d'observar els arbres que ja comencen a treure la fulla nova i els fruiters la majoria carregats de flor.
Però allà on tenim una bona mostra que això és així, és en els ocells, la seva activitat ha pujat de to, cants i corredisses preveuen que s'estan preparant per a la niuada.
Març ha començat ventós i de quina manera, la teulada de casa encara tremola, doncs les bufades han arrencat alguna teula, algunes teulades s'han vist afectades, la gran humitat existent d'ençà de les passades pluges abundoses, també ha desaparegut i el camp, sobre tot el sembrat ja ofereix la crosta seca pròpia de les ventades del mes de Març, en el subsòl però encara hi persisteix la humitat aconseguida amb les últimes pluges.
Els amics dels espàrrecs i múrgoles, estan d'enhorabona doncs aquest any és dels millors en molt de temps, ara iria bé una bona ruixada a fi de mantenir la humitat del subsòl i si tinguéssim la sort de tenir una primavera plujosa, la calor de l'estiu seria molt més suportable, ja que un ambient ben humit per primavera fa que l'estiu no sigui tan calorós.



Sortides de sol i de lluna



Posta de la lluna



Entrada d'aigua a l'estany d'Espolla.





L'aigua porta papus que els ocells aprofiten.















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023