Fotografía astronómica 16-4-2020


Ben poques són les nits en què es pugui fer alguna cosa en qüestió d'Astre-fotografia, llastima perquè ara disposo de tot el temps del món, per dedicar-me una bona estona a explorar el cel i per acabar la idea de fotografiar les estrelles amb nom de les constel·lacions.
Per sort, el passat dia 14, vaig poder fotografiar un dels cometes Atlas (que n'hi ha un grapat) concretament el C/2019 Y4, que actualment transita per Camelopardalis i que segons diuen els experts s'està esmicolant, i perd magnitud, però vaja, per Cassiopea en puja un altre, el C/2019 Y1, que és possible que doni una mica més d'espectacle. Ja ho veurem.
Aquest últim, sinó canvia el rumb, té tota la pinta de passar a prop de la polar i baixar cap a zones més assequibles pel meu telescopi, actualment no el puc haver, ja que una de les parets del terrat ho impedeix, però encara que el veies no el podria fotografiar doncs aquestes latituds tant al nord son difícils pel sistema de guiatge.


El cel sota la influencia de la lluna

Constel·lacions del nord.



La imatge que sembla un bano és un reflex del objectiu.





Dalt la influencia luminica de la lluna  fa joc amb la contaminació luminica que puja de la ciutat de Banyoles i rodalies.

El sol continua adormit aliè a cap pandemia virica.

I la lluna segueix el seu curs.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023