Natura 28-8-2020

 Com sempre porto fotografies de la natura tretes dels llocs on vaig a passejar o a visitar, procuro reflectir en elles tot l'esperit que ens regala la natura, un esperit carregat de llum i vida propi de camins, boscos, camps, rieres i dels animalons que fan de tot això casa seva i nosaltres de tot plegat en fem casa nostra i que ens aporta alegria, ganes de viure i sobre tot salut. Aquesta natura ens regala una riquesa vital i necessària per poder subsistir com és l'oxigen, un element propiciat per tot el món vegetal terrestre i marítim. Només hem d'observar on es dirigeix la majoria de gent de ciutat els caps de setmana o per vacances, dic la majoria perquè sempre n'hi ha que s'estimen més anar a un bar que a altres llocs. Amb això no vull dir que la gent que va al bar estiguin equivocats, allà cadascú, el que intento dir és que la majoria de gent, sobretot si tens mainada, busquen la tranquil·litat dels llocs de muntanya o vora mar per intentar gaudir i guanyar salut

Aquest any 2020, també anomenat l'any del coronavirus, amb confinament obligatori, obligatorietat de mascareta, vagis on vagis, obligatorietat de no acostar-te a ningú a menys de dos metres i el que està per venir, on va la gent quan pot sortir de casa?, mols a mar, però com mai la gent a fet com les cabres, a muntanya, a oxigenar-se com Déu mana. No hi ha res millor com passejar una bona estona per la vora del mar, si és de bon matí millor, respirant l'oxigen pur carregat d'ozó i iode.
Els que s'estimen més la muntanya, sigui estant en poblets o cases rurals al mig de la natura, docs el mateix, l'abundància d'oxigen està assegurada.
Ara bé els temps han canviat, l'obligatorietat de portar mascareta és a partir de quan surts de casa. Pregunto: És saludable portar mascareta quan fas aquestes sortides? 
Recordo de jove quan els hiverns eren punyeters de debò, la mare ens embolicava la cara amb una bufanda perquè el fred no ens toques la cara, però al cap de poca estona traiem el nas perquè ens faltava l'aire, la mascareta és el mateix, jo no la puc aguantar, m'afoga, el cos em demana respirar, no  a vosaltres.


















El Matamors aguanta fins que arribin les proximes pluges.

























Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023