Fotografía astronómica 21-10-2020

 Per sort sempre s'ensopega alguna nit ben serena que permet fotografiar la constel·lació que tinc planejada com és en aquest cas, la de Casiopea

Cassiopea és una constel·lació no massa gran, més aviat mitjana que té una bona quantitat d'objectes i racons molt guapos per fotografiar, a part de les nebuloses del Cor i de l'Anima, que són prou conegudes per la majoria d'afeccionats, compta amb una colla de cúmuls oberts, nebuloses petites, i alguna que altra galàxia. Avui n'exposaré uns quants d'aquests objectes i la resta la deixaré per un altra edició, de fet és una barreja de les tres constel·lacions Cepheus, Cassiopea i Andromeda.

Ja he explicat en alguna ocasió, que la mitologia grega parla de Cassiopea com la reina d'Etiòpia, esposa del rei Cepheus, que tenien una filla de nom Andròmeda. La reina va tenir la barra, tota ella cofoia amb la seva bellesa i la de la seva filla, en dir que amb dues avantatjaven en bellesa a les Nereides, deesses del mar.
Aquestes no van encaixar prou bé l'insult i van demanar a Posidó que hi fes alguna cosa. Posidó que tenia un monstre marí engabiat sota el mar, el va deixar anar amb la condició que malmetes la costa del país matant a tot bitxo vivent. En fi, qui hagi vist la pel·lícula Furia de titans, sap com acaba aquesta tragèdia, tot i que el cine posa i treu, el que li dona la gana.
























Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023