Fotografía astronómica 7-10-2020

 Aquests dies, estic lleixin el llibre d'en Joaquin Bohigas Bosch, El descobriment de les Estrelles. El tinc a la tauleta de l'habitació i cada dia li dono un bon repàs, és molt interessant l'explicació que fa de les estrelles de diferent classe així com el progrés de la ciència a través de diferents personatges, per donar claredat al funcionament de cada tipus i classe. En realitat podem dir que fa quatre dies que entenem com funcionen les estrelles, la idea que tenien els diferents homes de ciència al llarg de la història a estat molt divers.

Encara que sembli que ja ho tenim tot dat i beneit pel que fa a l'explicació de l'univers i els mecanismes que el mouen, tinc la impressió que la cosa tot just comença a esclarir-se una mica i que falta molta tela per cosir abans no tinguem tot ben entès i estudiat.
Fins ara, s'entenen perfectament les lleis de la gravitació universal, però han sorgit forces noves com l'energia fosca i la matèria fosca que també interactuen amb la matèria i que ara per ara són un misteri gloriós.
Crec però que algun dia sortirà un geni que ho posarà tot al seu lloc, encara que possiblement iran surtin entrebancs perquè l'univers és l'objecte més gran que ens podem imaginar, fins al punt que el que veiem de l'univers és un petit tros d'espai similar a una pilota de futbol que sura pel mig del mar.
Em sembla que no exagero.





La gran galàxia de la constel·lació d'Andromeda M 31 NGC 224 Distancia 2,537 anys llum
Radi 110.000 anys llum. Només hem de pensar que es tracta d'una galàxia amb dues de petites que li fan de satel·lits i que de galàxies a l'univers no sabem quantes ni ha, el que si sabem és que és podrien comptar per milers de millons.















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023