Fotografía astronómica 15-12-2020

 

Aquest principi de desembre el sol ha tornat a donar senyals d'activitat i ens ha ofert una taca prou guapa però molt allunyada de les taques d'anys enrere.
A fi de donar temps a què les constel·lacions que tinc previstes de fotografiar, pugin una mica més amunt de l'horitzó on passen ara en l'horari que va de 19 a 21 hores, que és quan acostumo a fer aquesta feina, ara l'hivern, he repetit algunes imatges de Cassiopea i algunes de Camelopardalis.
Ara sí que puc anunciar que la idea que havia de fotografiar grans camps del cel, o sigui poder captar objectes de gran camp com podria ser per exemple tota la nebulositat que forma la nebulosa del Vel, o la Nord-amèrica i el pelicà juntes, etc., es podrà complir, ja que he demanat l'estri per poder fer aquesta feina. 
Es tracta d'un tub apocromàtic de 60 mm d'obertura i 274 de focal que ja ve preparat per fer aquesta feina, segons el proveïdor m'arribarà al final d'aquest mes.
Veurem doncs el que dóna de si. Amb una mica de sort podré captar grans àrees d'Orió, Monoceros, Bessons, Auriga, en definitiva tot allò que vegi interessant.
Mentrestant, mirarem de passar Nadal, cap d'any i reis amb tranquil·litat i bons aliments, i l'any que be, serà un altre any.

Espero que d'aquí al dia 20-21 si el temps ho permet, hagi reunit les fotografies de la conjunció Júpiter-Saturn dia a dia, avui ja he fet les primeres, si tot va bé, en la pròxima entrega les exposaré.




























Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023