Fotografía astronómica 31-12-2020

 Hem arribat al cap de l'any més llarg de la nostra vida i no perquè sigui més llarg que els altres, si no per raons òbvies, confinaments, mascaretes, allunyament, etc., ha provocat que l'any s'estiri com si fos una molla que no s'acaba mai.

En fi una història de terror que la humanitat no oblidarà mai (o potser si).
Però bé, parlem d'astronomia per variar que no porta tant de mal son, tot i que el dia que algun astrònom que si veu molt més enllà que jo, vegi que cap a nosaltres bé una pedreta de l'alçada de l'Himàlaia a no se quants quilòmetres per segon, us puc ben assegurar que també ens entrarà el cangueli.
Ara per ara em sembla que podem estar tranquils almenys en aquest aspecte.
La conjunció Saturn-Júpiter, semblava que seria un esdeveniment ben celebrat per tothom, però a la nostra comarca no ha estat així, el dia 15 vaig començar a fer algunes fotografies, el 16 vaig continuar amb la il·lusió de tornar-hi l'endemà, però la cosa va canviar el 17,18,19,20 i 21, els déus no ens van acompanyar i no va ser fins al dia 22 que hi vaig poder tornar, quan la conjunció ja havia passat.
Tot plegat poca cosa. En aquests dies de la conjunció, el sol va produir una taca que vista el dia d'avui ja està a punt de girar cap a l'altre costat.
Aquests dies m'he entretingut a preparar fotografies que tenia pendents i que són les que exposo a continuació.
A l'espera que la tempesta vagi a la calma us desitjo que tingueu una bona entrada d'any i que el 2021 sigui un any ple de salut i alegria per tothom.
FELIÇ ANY NOU 2021








                                                Aqui he posat dia 23 peró en realitat totes son del dia 22.











                                  Obviament l'estrella no és Betelgueuse sinó Aldebaran
















                                                     Fotografía d'Aldebaran corregida

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023