Fotografia astronómica 18-1-2021

 Encara que la majoria de la gent tingui la impressió que aquest mes de gener fa fred, que sí que en fa, però de dia fa sol i les nits són serenes, perquè glassa o hi ha gelada, semblaria que les nits haurien de ser propícies per la fotografia del cel, doncs no, la fotografia del cel és molt delicada, requereix una atmosfera neta de qualsevol rastre de boira o humitat, no parlem de la contaminació lumínica que és el mal del nostre temps, altra cosa és l'observació que no és tan delicada.

Per cert que ara deu fer un parell d'anys, o potser no tant, van canviar les lluminàries dels carrers i en comparació a les lluminàries antigues la cosa ha millorat molt, no és perfecte però ha millorat.
En el seu dia vaig felicitar l'ajuntament de Porqueres, que és el que em pertoca, per la feina ben feta, però així com aquell dia els vaig felicitar, avui els hi dic que l'assumpta de la contaminació ha fet un pas enrere a la zona de la plaça de l'Onze de Setembre de Mata a l'haver muntat un parell de focus que si els avesin encarat a terra potser no crearien la contaminació tan bestial que fan.
L'únic dia d'aquest mes que vaig poder fer alguna cosa relativa a l'astrofotografia, observo amb sorpresa un parell de focus enviant una part de la seva llum directa al meu observatori,!! Mira que bé¡¡Un parell de vegades he intentat escriure a l'ajuntament per consultar sobre aquestes lluminàries però no me n'he a sortit.


                        Venus treu el nas per sobre dels núvols.











                                     Aquesta nebulositat és tant petita que el telescopi no la capta.










Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023