sábado, 21 de mayo de 2016

Natura 21-5-16

Com cada mes arribats el dies en que la lluna dispensa la seva llum a tort i a dret,la fotografia astronómica entra en repòs forçat.
Els mesos de tardor i hivern, a les sis de la tarda ja es pot preparar el telescopi,(si el temps acompanya es clar,) i es disposa d'un grapat d'horas fins les deu o les once en que pots portar a terme els plans que tinguis de fotografia, però a la primavera-estiu,la cosa es diferent, i el tema no està a punt fins ben tocades les once. No es pot fer res fins que l'horitzó es vegi negra, tot intent de fotografia serà fallit, el cel ha d'estar ben fosc.
Així doncs no queda altre que fer una mica el mussol, i anar a dormir tard si es que es vol aprofitar les nits en que el temps permet un cel net i estel·lat.
Els mesos d'estiu son quant apareixen les constel·lacions més ricas en nebulosas i objectes de tot tipus, que qualsevol amant de la astronomia no es vol perdre.
Per altre banda,la primavera se està portant i l'ambient del camp és molt bo, les oportunitats de fotografia son infinites, tothom que li agradi la natura té mil i una ocasions per emportar-sen un boci en forma de fotografia cap a casa.

Qualsevol lloc es bo per refilar el seu repertori.

Quedare guapo ?
Un pu-put creua davant la maquina quant estava fent la recerca del llamp.

El llampec núvol-núvol fa acte de presencia.El passa-llis del Llierca a la carretera Tortellà-Montagut

El Llierca amunt del passa-llis.
El campanar del poble de Montagut fotografiat des del Llierca.

De petits a les flors d'aquesta orquídia les anomenaven "gossets"

Aquest ametller tantas vegades fotografiat sobre tot a les primaveres, ha deixat d'existir.

La seva silueta ja no es perfilara més, ni el veurem florir cap més primavera.

Les seves primeras flors posaven una nota de alegria en el nostre passeig matinal.

No sabem com ha estat, ahir 20 de maig el vam trovar per terra, es molt probable que el gran pes del capçal,la poca terra del marge i les pluges caigudes l'hagin tombat.

Al final la llei de la gravetat s'imposa.


Els jardins del Terri.No hay comentarios:

Publicar un comentario