domingo, 25 de junio de 2017

Natura 25-6-17

Un dels llocs on solèm anar a fer la caminàda matinal, en temps de calor estiuenc, es pel camí de la central de Esponellà.
Feia temps que no vèia saltar les aigües pel damunt de la parèt del pantà i ha estàt una sorpresa tornar a sentir el soroll d'aquestes caient en cascada.
A l'hora que hi hem anat és, crec jo, una bona hora, cap un quart de nou, doncs sortim a les vuit de casa i amb un cop de cotxe s'hi arriba en questiò d'un quart o vint minuts.
Sota les arbrèdes que es troben pel camí, reina una fresca molt agradable, tret d'un petit tram de carretera lliure d'arbres pel costat del sol.
L'aigua embassàda del pantà no es diguem molt cristal·lina, les algues verdes hi proliferen de valent amb el suport del sol.
Bandas de peixos sobre tot carpas, es veuen aquí i allà, de tant en tant alguna salta en l'aire provocant el clàsic xapoteix que en el silènci que impera aquèstas hores del matí, crida l'atenció.
Els ocells també hi diuen la seva, desde el rossinyol fins la merla tots hi posen la seva nota, la vegetaciò exuberant sota les arbrèdes, quasi bé inpenetrable constitueix el medi ideal per viure i criar a totes aquestes petites bestioles.
L'aigua de l'embasamènt s'allargàssa ampla i profunda practicament fins arribar a l'altre pantà situat més amunt.
La trobada del riu Ser amb el Fluvià també forma una àmpla explanada d'aigua amb molta vegetació  d'arbre de ribera a banda i banda.
En aquest indret, els amants de la fotografía ben segur que gaudiran de preses inolvidables.


Fonts a peu de carretera


Pantà de la central

El pantà i el cingle de la èrmita de Sant Miquel de la Roca.


Altres fotografies fetes a Porqueres.


La xicoria tot i la sequera èxposa les seves flors blau cel.

Posta de sol.

Autoretrat   


Sortida del sol.Aquí es pot observar la proximitat de la posta del sol amb la muntanya del Mont.

El mateix cas però amb la sortida. Això ens don una idea del llarg recorregut del sol en el sòlstici d'estiu.No hay comentarios:

Publicar un comentario