Natura 14-7-17

Tot repasànt els arxius de fotografía, n'he trobat algun d'hara fa deu anys, d'una vegada que vem pujar pel camí que es desvía del pont de Valentí (Sadèrnas), i puja cap a Can Gustì passant per l'ermita de Sant Feliu del Riu.
L'ermita, queda a la dreta del camí amagada al cim del turò, per visitar-la s'ha de agafar ex profeso el caminet que porta a ella. El dia d'aquestes fotografies no la vam visitar.
La idea de la excursiò, era anar a una castanyèda de la zona, a veure si trobàvem alguna castanya, cosa que així va ser.
En principi vam visitar el poble de Tortellà i rodalies de Sales de Llierca per fotografiar els cingles de Coma de Roure i de pas la ermita de Sant Miquel de Coma de Roure.
Tot pujant pel camí de can Gustì,a la esquerra es pot veure la vall de la riera de Sant Aniol, la casa de la Muntada i Talaixà al cap d'amunt.
Per allà aquells cims també hi ha una casa, ara en ruina total que es diu La Quera, de la quàl procedía una familia que recòrdo van anar a viure a Tortellà ja fa molts anys sent jo un bailet.
Aquesta zona de la alta Garrotxa, era ben coneguda pel meu pare que durànt una temporada llàrga hi va treballar fent feina de talla-bosc.
Durant una setmana vaig acompanyàr al meu pare en aquest indret i el record que tinc mès viu es que anavem a dormir a la casa de la Muntada tret d'una nit que la vam pasar dins una cova a causa de una pluja intensa. Aquesta cova es troba prop del camí que va cap a Sant Aniol, entre el pont de Valentí i la Muntada.

Explanada abans d'arribar a Sales de Llierca. Aquest lloc es el que jo visito alguns dies d'estiu per fer fotografía astronòmica. 


Extrem est de la muntanya dels Comuns sobre Tortellà.

Cingles de Coma de Roure.


Roure de Tomet

Casa i roure de Tomet




Dalt costat dret es pot veure l'ermita de Sant Miquel de Coma de Roure.


Poble de Tortellà 

Pasada la riera i desdel punt de l'aparcament es pot veure la cova del Bisbe a la part alta.

Un dels aparcaments.

La llastima de aquestes fotografies es que el cel estaba tapat per boires altes que privaven el blau del cel. En aquesta precisament ès pot veure un bocinet de cel blau.







L'ermita de Sant Feliu del Riu

Encare que sembli que no pot ser, el camí de Sant Aniol pasa pel mig tocant la riera.

La cova esmentada.

Ampliaciò de la cova.


La Muntada.

Dalt a la esquerra, Talaixà



Donant indicacións de on es troba Sant Aniol.


A la vista el puig de Bassegoda.



Traient el nas a la pradería. 



Masía La plana.


La castanyeda.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023