Fotografía astronómica 15-1-18

Avui parlarem d'una figura mitològica coneguda per la majoria de la gent, ja que el cine l'ha donat a conèixer en algunes ocasions, es tracta de Medusa, una de les tres germanes Gorgones filles de Forcis i Ceto.
Tant l'una com l'altre tenien serps al cap en lloc de cabells i a la boca disposaven d'una dentadura similar als porcs senglars amb uns grans ullals.
Medusa era l'única de les tres belleses que era mortal, anava llençant rugits que gelaven la sang i amb uns ulls envidriats injectats en sang convertia en pedra a tot aquell que gosava mirar-la. Una perla vaja.
Utilitzant unes ales daurades, que agitava sinistrament anava d'un lloc a un altre busca'n preses amb les seves mans previstes de garres ganxudes i fredes.
Perseu va rebre l'encàrrec de matar-la, ja que de les tres germanes era l'única mortal, amb l'ajut d'Atenea que sostenia un mirall amb el mànec d'ivori, per evitar que quedes petrificat, l'heroi va sorprendre Medusa mentre aquesta dormia i d'un cop d'espasa li va tallar el cap. De la sang que manava el cos mutilat, va néixer el cavall alat Pegasus, el qual més endavant ajudaria a l'heroi Belerofonte, a matar a un altra perla anomenada Quimera.



ESA Nebulosa Medusa


ESA Estrelles a l'Auriga


ESA Alnilam i Mintaka




ESA estrelles a Gemini


ESA Nebulosa de Barnar 30

Estrella Lambda Aurigae.

M 31 amb un satél·lit inesperat

ESA Galàxia M 31


ESA NGC 2175






ESA estrelles a Gemini


ESA Estrelles a l'Auriga.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023