Fotografía astronómica 23-9-18

La nit del 20 al 21 de juliol de 1969, recordo estar escolta'n la radio, mentre el locutor donava tota classe d'explicacions referents a l'arribada de l'home a la lluna.
Com molt centenar i milers de persones, vaig viure el moment amb expectació i nerviosisme ja que la notícia en si, no era per menys. S'estava complint el que tantes vegades ens havien dit els mitjans de comunicació que l'home arribaria a la lluna.
Uns quants anys enrere d'aquest fet, siguen jo un vailet de dotze o tretze anys, en una nit clara i il·luminada per una lluna plena, estava panxa enlaire en un prat d'herba fresca acompanyat d'una persona gran i amb la vista posada amb aquella gran lluna, li vaig dir a l'avi, "algun dia l'home arribarà a la lluna" L'avi em mira i girant el cap altra vegada enlaire, em contesta "Mai si podrà arribar a la lluna, és massa lluny". La conversa va continuar donant jo explicacions a l'avi del perquè n'estava tan segur que aquesta gesta es podia aconseguir, "S'estan fent proves amb uns coets molt potents i es dóna per fet que algun dia es podrà aconseguir" La contestació "No els creguis aquesta gent, alguna cosa han d'explicar per entretenir al personal".
El curs de la vida separa a unes persones i n'ajunta a altres, no sé si l'avi va tenir oportunitat de conèixer la notícia de l'arribada de l'home a la lluna i si va ser així, tampoc sé quin va ser el seu pensament en aquell moment, però m'hauria agradat saber el seu raonament.
El pròxim any 2019 farà cinquanta anys que en Neil Armstrong va pronunciar la famosa frase de què el seu pas va ser petit per un home, però molt gran per la humanitat i tenia raó, la humanitat va demostrar tenir la suficient empenta per aconseguir sortir del niu on centenars i milers de generacions d'humans han nascut, crescut i mort. Ja va sent hora que la humanitat comenci a treure el nas pel sistema solar a la recerca de nous reptes. Pot ser que algun dia en el futur s'adoni que aquest sistema solar com també un dia la terra, se li fa petit.

Llistat de les persones que entre els anys 1969 i 1972 van trepitjar la lluna en el que va ser el projecte Apol·lo.

Neil Armstrong i Buzz Aldrin de l'Apol·lo 11
Peter Conrad i Alan Bean del 12
Alan Bean i Edgar Mitchell del 14
David Scott i Jim Irwin del 15
John Joung i Charlie Duke del 16
Eugene Cernan i Harrison Schitt del 17.



Tripulació Apol·lo 11

Apol·lo 12


L'Apol·lo 13 no van tenir sort, no hi van poder arribar.

Apol·lo 14


Apol·lo 15



Apol·lo 16

Apol·lo 17







                                                              -------------------------------


DSLR equipada amb un objectiu 11-20 mm. sobre tres peus

El cel al matí mirant al nord-est

En direcció a la polar

Zenit

Sud-oest, la bombolla lumínica de la zona de Girona es fa notar.

Banyoles nord-oest

Sud
Sortida de la lluna 23-9-18  creixent 95,47 %

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023