Natura 8-9-18


La natura de vegades sorprèn, perquè sempre s'espera d'ella una lògica establerta en totes les especies, és a dir, una col sempre tindrà una forma determinada, un pebrot, una tomata, un carabassó, etc. totes les especies, sabem quin serà el seu aspecte abans de néixer i quan el collim.
Un familiar meu, ja jubilat, que així com a mi m'ha dominat l'afició per la fotografia de la natura i l'astronomia, a ell el domina l'afició per l'hort, em va portar a casa entre altres coses unes albergínies una de les quals tenia (dic tenia perquè ja ens l'hem cruspit) una forma ben peculiar.
Més d'un i més d'una, quant vegi les fotografies se li formarà un somriure i potser deixa anar un "Carai", cosa totalment normal perquè la forma de l'albergínia no és l'esperada, o millor dit, l'albergínia té una cosa que no tenen les altres  albergínies.
Tot plegat m'ha fet recordar la visita al temple de Luxor, l'any 2009, quan vam anar a Egipte, en la cara de sorpresa d'homes i dones en topar-nos amb una paret del temple dedicada en part al deu de la fertilitat masculina, anomenat Min o Menu.
Aquest deu és representat per un home el qual li falta una cama i un braç que exposa uns atributs sexuals ben evidents i que en alguna de les figures de la mateixa paret, es veu clarament que li han extirpat.
Segurament algú que tenia el cap quadrat i que dintre els seus esquemes no hi cap la figura humana dibuixada d'aquella manera, amb escarpa i maceta pretenia arreglar el dibuix, adapta'n-lo a la religió que li van ensenyar de petit. (Tot el que fa referència al sexe, és pecat). Sense pensar que per la gent que van fer el dibuix, allò era el més natural del món.


Curiositats de la natura.



Min deu egipci de la fertilitat masculina.

La figura de Min a la esquerra censurada.





Dies de tempesta.




















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023