Natura 2-9-18

Unes quantes fotografies més de Natura, a l'espera que el temps faci net i em permeti fer algunes de les fotografies de cel profund que tinc en llista d'espera. Ja hem encetat Setembre, la calor angoixant ha quedat enrere i si tenim una mica de sort i de tant en tant fes una ruixada per mantenir fresca la terra i els boscos, podríem tenir una bona anyada de bolets, això pel qui li agradi anar de caçador de bolets. Jo com que de ben petit he viscut el món boletaireperquè m'agrada l'activitat, bé en realitat m'agrada i sóc un enamorat del bosc i la muntanya, aleshores, una cosa porta l'altre.
Les dues primeres fotografies que encapçalen el seguit fotogràfic, tenen una petita història. De tots es conegut que la zona Banyoles-Mata aquests últims anys està se'n "conquistada", entre cometes, per una espècie d'au anomenada Tortura. N'hi ha un merder i mig i aprofiten qualsevol racó per fer-hi el niu, arbres de jardí, canaleres, oliveres de les cases, fins i tot un meu veí, les deixava niar dins el llum de l'entrada de la casa.
Davant casa meva hi ha un poste de telèfon on han intentat fins a la sacietat de fabricar un niu.
Però era un cas perdut perquè tots els branquillons que hi portaven, anaven a terra,era impossible de fer-hi aguantar res.
No  si va ser el cansament del pobre animal o perquè ja era la seva hora, el cas és que un dia es va veure allà penjat i quiet, mort.
El cadàver de la pobra bèstia ha quedat momificat i actualment serveix de plataforma a una nova parella que hi ha format el niu, perquè els branquillons han aguantat perfectament a sobre de la lleixa de plomall sec.
Crec que aquesta petita història fa bo el dit de "No hi ha mal, que per bé no vingui"

Hogar, dulce hogar.


Una gran bandada de cigonyes es van deixar veure aquesta setmana.


Aquesta setmana també hem vist una gran tempesta la qual semblaba que ho tenia que negar tot , però no ha estat així.












Cal anar amb molt de compte quan veus això i allunyar-sen com més millor.




Ja començen a preparar la maleta.



Una familia de corbs.


L'art del camuflatge.

Una gallina periquita amb els seus pollets ben camuflats si no fos perquè es belluguen prou feines es veuen.
La mare és la de dalt.






Sortida del sol d'avui.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023