Fotografia astronòmica 1-3-19

Ja portem cap a un parell d'anys en què trobar una nit en condicions atmosfèriques propicies és difícil, només els dies posteriors a una tramuntanada, reuneixen les condicions, per poder fer astrofotografia amb un mini'm de garanties.
Tots aquests dies que portem de calor fora de temps, arribada la nit i començar a refrescar es desplega una calitja que ja pot anar posant filtres que no hi ha res a fer, no solament per la fotografia, també la visió a través de l'ocular queda reduïda a res, sobretot pel que fa a objectes com nebuloses i galàxies.
En vistes de l'èxit, la qüestió que tenia al cap de canviat el sistema de fotografia convencional que faig servir ara, per un sistema més exclusiu pel cel profund que de fet costa uns calerons , se'n va en orris.
Si a més del problema de la contaminació lumínica, si afegeix una atmosfera carregada d'humitat que fa que tot plegat sembli una sala de festes, ja que la humitat actua com una mena de fibra lluminosa que escampa la llum per tot arreu.
Així doncs continuaré fent el que he fet fins ara, sortiré al terrat al fer-se fosc, i si la cosa no està en condicions, després de fer baixar algun sant, em dedicaré a alguna altra cosa.



Ampliació

Regió de Monoceros  per on ha passat Eros





Aixó és el que pasa quan un avió creua pel camp de visió en el moment de la pressa.



















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023