Fotografia astronòmica 22-3-19

Aquests dies en què la lluna escampa la seva llum a tort i a dret, captada al sol i reenviada a la terra, aprofito per fotografiar-la i de pas amb la parpella oberta de bat a bat al mirar a través de l'ocular del telescopi, m'esforço a detectar algun motiu nou sobre el relleu de la superfície, bé sigui per les zones de les muntanyes, les planures dels mars o dels sinuosos craters,
Per més que m'hi escarrasso, no aconsegueixo detectar res, que no hagi vist en tot el temps que fa que em dedico a dirigir la mirada cap el cel.
Vist així tot continua igual, però en realitat si comencem a fotografiar la lluna dia a dia, des del moment en què comença a créixer o a minvar, veurem el canvi de les ombres produïdes pels accidents del relleu, veurem estructures que apareixen i desapareixen, a mesura que l'ombra fa la seva evolució.
Fins que algun dia una d'aquestes pedres còsmiques que es mouen per l'espai, obri un nou motiu sobre la ja torturada superfície lunar i si cau allà, podem donar gràcies a les divines forces de l'univers per haver tingut la bondat de dirigir-la cap allà i no cap aquí.
El sol s'ha a pres en serio això de fer vacances, continua adormit i després d'haver posat l'automàtic, ronca que ronca amb total tranquil·litat, ja vindrà el temps en què ens demostri la mala bava amb motius de coloració negra escampats per la seva superfície.
Així doncs quietud, pau i tranquil·litat. Que tingui vostè un bon descans.



Els focus amb una inclinació inadequada fan la punyeta a l'hora de fotografiar el cel.



Els núvols acusen l'excés de llum que puja de les poblacions.






Identificació d'alguns accidents de la planura del Mar de les Pluges, a primera vista sembla un ramat de xais.



Zona sobre-castigada pels impactes meteòrics.


Sortida de la lluna, en aquesta fotografia es pot apreciar que tot i la lluna les teulades no acusen la llum dels carrers.
La feina del canvi de focus vells pels de leds  es positiva,

Posta de la lluna amb caràcter artístic.


Aquestes fotografies han estat fetes amb el sol ben pujat a l'horitzó, el que feia que la lluna prou feines es veies com es pot veure a la foto inferior.


Sortida de lluna

Posta del sol de avui.




Panoràmica del recorregut del sol al llarg de l'any, la fletxa negra indica la sortida el dia 20 de Març


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023