Fotografia astronòmica 13-7-19

La contaminació lumínica ha anat progressant any rere any, aquest últim però, sembla que s'ha estancat degut a les noves lluminàries de led, doncs hi han corregit la inclinació del focus i amb això s'aconsegueix que el focus no escampi la llum en direcció al cel.
Únicament el que hi han de corregir és la potència del focus, ja que si és massa fort, l'efecte rebot llença altre cop la bombolla de llum cap al cel i tornem a estar com abans o pitjor.
De tota manera aquest assumpte de la contaminació de la nit, per la llum artificial sembla que la cosa no acaba aquí, doncs segons la revista Astronomia del Juliol-Agost, en l'escrit que hi fa en Martin Pawley, de l'Agrupación Astronomica Coruñesa Ío, en l'apartat de la pàgina 22, "La noche es necesariaLa amenaza Starlink, escriu: Per si la contaminació lumínica no fos suficient, la imminent proliferació de satèl·lits de comunicació pot alterar radicalment el paisatge nocturn.
Després de notificar la quantitat d'empreses que tenen previst llençar centenars i milers de satèl·lits a l'espai, cadascun amb la seva llumeta és clar, acaba d'ienPorque el cielo no puede ser jamas una propiedad privada para uso y abuso de millonarios sin consciencia.
Si teniu la revista, llegiu aquest article.
Jo particularment estic totalment d'acord amb en Martin Pawley i crec que el planeta no s'ha de convertir en un Saturn amb anyells de ferralla per culpa de l'ambició de quatre milionaris.


Estat actual de la contaminació lumínica a Catalunya, pràcticament no queda un pam de nit negra enlloc.

Dins aquest cercle al mig de la fúria lluminosa hi tinc l'observatori.

Estat lumínic del nostre territori l'any 2016.

Any 2017 la cosa va en augment.

El 2018 encara puja més.

El 2019 sembla que s'estanca i disminueix una mica.

Lluna abans de la posta, el meu barri en primer pla.

Júpiter


Si algú te paciència es pot entretenir a contar els forats per si n'hi ha algun de nou.




Em sembla que aquí el que tenim és un artefacte que en un moment donat els panells han reflectit la llum solar cap a la terra. També es pot tractar d'un meteorit que un cop esbardellat contra l'atmosfera (part més lluminosa) disminueix el rastre.
En definitiva, no se que es.
















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023