Fotografia astronòmica 30-7-19

Exposo les últimes fotografies del Cigne, el pròxim dia seguirà les estrelles de l'Àguila i els objectes, després SagittaVulpecula,Cepheus, etc.
Després de la pluja i la refrescada, que ens ha vingut de perles, el cel s'ha netejat molt i ha permès efectuar fotografies amb una mica més de qualitat que quan imperava la calor, no cal dir que inclús la màquina fotogràfica treballa amb més una mica més de respir.
El valor inicial de temperatura de la màquina marcava entre 30 i 35 graus en els dies més xafogosos, que després el sistema de refrigeració anava baixant fins valors de 17-18 graus i d'aquí no baixava.
Abans-d'ahir diumenge, cap a quarts de dotze de la nit vaig fer una ronda de fotografies amb la màquina sobre el tres peus, equipada amb el gran angular 11-20 mm i un filtre UHCe.
Amb un iso de 1600 i una exposició de 15 segons, per assegurar-me que els estels queden ben marcats, he realitzat fotografies al zenit i als quatre punts cardinals, en fer la zona de Banyoles, a la fotografia es pot observar un focus ben dirigit en l'aire però és molt difícil de localitzar el punt d'on surt.
No entenc quin és el benefici de col·locar un focus enfocat al cel, potser ho fan pensant que així el cel es veurà més maco i els estels brillaran més.

Fotografia tal qual surt de la màquina, tot i que està feta a traves d'un filtre UHC , es pot veure el focus un tant camuflat per efecte del filtre.

A les fotografies els hi he donat una pinzellada de negra a fi de veure més bé els estels.








Sortida

Sortida

Sortida

Posta

L'equip en la actualitat.











Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023