Fotografia astronòmica 4-7-19

Algunes de les fotografies fetes aquests últims dies a la constel·lació del Cigne, un indret del cel on abunden quantitat d'objectes a quin més guapo, moltes nebuloses, cúmuls oberts, nebuloses planetàries i camps d'estrelles a punta pala.
És una passada la visió d'aquesta constel·lació a través d'uns binocles, acostumat a la visió d'altres constel·lacions d'hivern i primavera on els estels més aviat són escassos, aquí al Cigne i a l'Àguila en ple gruix de la Via Làctia, les estrelles semblen sembrades a dojo.
A l'hora de compondre l'astrofotografia, aquesta quantitat d'estrelles minoren el programa que faig servir per sumar i apilar, perquè quan es tracta d'un astre-foto d'altres constel·lacions, maneja quatre o cinc mil estrelles i aquí fa recontes de 30000 i 40000.
Lògicament el temps varia de manera notable, així és que per aconseguir una d'aquestes fotografies cal dedicar-li molta estona.
Encara en queden moltes per fer.


Aquesta part de la Nebulosa del Vel també anomenada Escombra de la Bruixa.

La quantitat de cúmuls sobre tot de la classe oberta, abunda en aquesta constel·lació

Cúmul amb satèl·lit inclòs.




Tot i que pot semblar una estrella, en realitat es tracta d'un cúmul d'una magnitud molt elevada.







Aquesta és la zona central on se separen les parts nebuloses del Vel
Les dues estrelles de la part baixa esquerra de la foto, també surten  a la foto superior, en aquest cas, a la banda alta quasi central.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023