Fotografia astronòmica 25-7-19

Aquests dies en què la lluna era la reina de la nit, m'he dedicat a repassar la meva DSLR, he fet un cop de cap i li he canviat el filtre IR de sensor.
En principi era contrari a fer la reforma, però també era conscient de què les fotografies no millorarien amb l'ambient lluminós de l'entorn.
Tot plegat es tracta de desmuntar la màquina i canviar el filtre IR per un altre de la casa Baader, que permet fer fotografies tan nocturnes com diürnes.
No aconsello aquell que no tingui un mínim de coneixement de màquines fotogràfiques, a realitzar aquesta feina doncs no és fàcil. És precís de disposar d'eines adequades per rellotgeria tot i així, sempre hi ha la dificultat d'algun caragolet que està clavat i no vol sortir, i si no gira i és forceja, ens trobem que tururut Sant Roc, el tornavís passa de llarg i adéu el desmuntatge, llavors calen altres trucs per resoldre la situació, aquests trucs s'aprenen al llarg d'anys de realitzar feines dintre del camp de la mecànica i sobretot de l'electronica.
Doncs , un cop la lluna ja no fa nosa per dedicar un parell d'horetes a l'afició, tan sols dues estones he pogut dedicar a fer proves, amb un cel carregat de calitja i gens  propici per la fotografia., espero que quan la nit sigui neta atmosfericament parlant, la nitidesa sigui més evident i sobretot les nebuloses surtin més definides.
Ara exposo les primeres fotografies amb el sistema nou i puc dir que les nebuloses es veuen més bé.
Tot son objectes del Cigne.














Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023