Fotografia astronòmica 24-8-19

D'ençà que la lluna fa la seva aparició més tard de les onze, he pogut estar al peu del canó, millor dit del telescopi un parell de nits i he dedicat una hora i mitja per nit, espero que avui dia 24, pugi repetir. L'ambient atmosfèric a estat bo fins ahir i això es nota en el resultat de les fotografies.
La constel·lació de Cepheus compta amb una bona quantitat d'objectes interessants, ja que la parcel·la és travessada a la part sud pel corrent nebulós de la Via làctia.
Cepheus és una constel·lació circumpolar, el que vol dir que gira molt a la vora del pol i els estels amb situació més al nord son problematics a l'hora de fotografiar, ja que el programa de guiatge té dificultat per calibrar quan ho ha de fer en latituds més al nord de 80°.
La mitologia grega diu que Cepheus era un rei d'Etiòpia (en l'any de Maria Castanya) o quan els deus de l'Olimp feien servir a la humanitat com a titelles. La seva companya era la reina Cassiopea que encara li fa costat d'ençà que els deus els van col·locar en el lloc del cel que ocupen.
Si tot va bé, dintre poc li tocarà el torn a Cassiopea que també disposa d'objectes ben reconeguts com les nebuloses del Cor i l'Anima.


Estrella sub-gegant blanca, 20 vegades més lluminosa que el sol, distancia 49 anys llum.

Variable de dues estrelles blanques, 14600 vegades més lluminosa que el sol, distancia 599 anys llum

És una estrella blanca i binaria espectroscòpica , distancia 206 anys llum.

Estrella doble A i B, la A és a la vegada una binaria espectroscòpica i és 9,5 vegades més lluminosa que el sol i la B és igual que el nostre sol. Distancia 102 anys llum.

Estrella binaria, la A és una  sub-gegant taronja 10,6 vegades més lluminosa que el sol la B és una nana roja,distancia 45 anys llum.

Variable Cefeida amb una companya més petita, llueix 2000 vegades més que el sol a una distancia de 800 anys llum.




La estrella Granat  Mu Cephei és una hiper-gegant roja 1420 vegades més lluminosa que el sol situada entre 2400 i 2800 anys llum.












Nit de lluna.



Com que la situació atmosfèrica era optima he volgut repetir la foto de la Escombra de la bruixa i la del Pelicà
.


El pròxim episodi acabaré d'exposar la resta d'objectes de la constel·lació de Cepheus que ja els tinc però falta posar les fotografies a punt amb el programa d'editar.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023