Fotografia astronòmica 28-8-19

Últimes fotografies de Cefeu, almenys dels objectes que semblen més interessants, segurament la parcel·la disposa de més racons que puguin resultar atractius però em sembla que els més representatius ja els he copsat.
La mitologia no en parla massa d'aquest rei etíop, ja que tot el pes el porta la seva dona la reina Cassiopea i la filla, la famosa Andròmeda que al final de la història es casa amb l'heroi Perseu, el seu llibertador i que van tenir un fill que va continuar el regnat en morir Cefeu, el rei Perses.
Alguns autors diuen de Cefeu va ser un rei egipci, però la cosa no pot lligar, crec que és un error, la mitologia el situa a Etiòpia.
Bé, per explicar alguna cosa més d'aquest rei, pel que sembla era fill de Belo, un dels fills de Posidó, també s'ha escrit alguna vegada que era un dels navegants Argonautes que acompanyaren a Jàson en el seu mitic viatge a la Colquida a la recerca d'una pell d'or de marrà, però aquest personatge, argonauta era un altre Cefeu, aquest Cefeu era el fill d'Aleo rei d'Arcàdia, per tant no  res a veure.


La estrella Alkab al Rai és una estrella blanca 34 vegades més lluminosa que el sol i situada a 237 anys llum.












La lluna a la constel·lació de Taure.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023