Fotografía astronómica 27-11-2020

 Exposo les últimes fotografies del cel que en quedaven per repassar, la majoria són objectes de la constel·lació de Perseus i la resta són tirades directament amb la màquina sobre els tres peus.

La pròxima feina haurà d'esperar fins al cinc o sis de desembre, que serà quan la lluna surti ben tard, això contant que el temps i acompanyi, però, no solament això, ens acostem a les festes nadalenques, a veure com estarà el cel si comencem a encendre bombetes. Entre els satèl·lits artificials, que cada cop n'hi ha més, i més que n'hi haurà segons anuncien els promotors dels artefactes, el cel aviat semblarà la rambla de Barcelona en plenes festes de Nadal.
En cas de seguir així, arribarà un moment en què hauran de posar guàrdia urbana per dirigir el trànsit: Senyor guàrdia! Senyor guàrdia! Ha deixat passar el satèl·lit XN Collonades, quan en realitat jo XC Toca Peres tenia preferència
Podem fer broma, però la cosa es posarà difícil per no dir impossible, per poder mirar o fotografiar el cel amb tranquil·litat, sense la molèstia d'aquests paràsits.
No entenc per què aquesta gent que els hi sobren els diners, en comptes de dedicar-los a fins més profitosos per ajudar a la gent que realment ho necessita, se'ls gasten en parides com aquestes dels satèl·lits, llençar cotxes a l'espai i altres cucades que val més no parlar-ne perquè no tothom pensa igual i algú es pot sentir ofès.




















                                                                     Altres fotografíes











                              L'estrella Polar, la referencia obligada de tot astrónom.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023