Fotografía astronómica 3-11-2020

 

Els últims objectes fotografiats a la constel·lació de Cassiopea, ara per la pròxima tongada hauré de posar l'objectiu sobre Perseu, Auriga i Taure que també queden immerses dins l'aura de la Via Làctia, sobre tot Auriga el cotxer.
Alguna vegada he explicat la composició del meu equip que consta principalment d'un tub de 80 mm apocromàtic a fi i efecte d'minorar la contaminació lumínica i copsar grans camps d'estrelles i nebuloses, i del qual em sento molt satisfet, però.......
Últimament em volta pel cap poder copsar objectes molt grans com per exemple la nebulosa del vel al complet, la nebulosa Nord-amèrica i la del Pelicà juntes, en fi, camps estel·lars més grans que els aconseguits amb el tub de 80 mm.
Això vol dir gastar alguns calerons més per aconseguir un tub més petit, amb la mateixa qualitat del 80 mm, que tingui més obertura de camp.
Una cosa així ja existeix, només cal triar bé dins l'oferta del mercat perquè el cost no sigui prohibitiu.
A veure si els reis són generosos (cosa difícil perquè el panorama està una mica complicat), però no s'ha de perdre l'esperança.

La fotografia de camp super-ample, forma una idea del cel més de conjunt, els objectes, nebuloses, cúmuls, etc. ja no són individuals i passen a ser part d'una visió més ample i entenedora del gran espai del cel.



















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023