Fotografia astronòmica 18-5-2021

 Que l'hi ha passat a l'atmosfera que no és la mateixa de sempre? No és una pregunta que em faci jo sol, en altres llocs de la península també es fan la mateixa pregunta. Crec que la majoria de persones que com ara jo, des de fa anys venim vigilant l'atmosfera per poder triar les nits més netes, a fi de portar a terme la nostra afició de fotografiar les estrelles, ens fem la mateixa pregunta, que dimonis a passat al cel que no té el mateix comportament de sempre ?

Ja avançat el 2020, la cosa va començar a fer el burro, costava de fer net, però en entrar al 2021, passa gener, febrer, març, abril i estem a mig maig i no hi ha manera de fer net, un cel enrarit, brut i amb un tipus de núvols amb un comportament estrany, en tots aquests mesos escassament hem tingut un parell o tres nits per fer alguna cosa, quan abans entre lluna i lluna tenia com a mínim de vuit a deu nits perfectes per treballar, per tant ens hem de preguntar que carai li ha passat a l'atmosfera perquè passen els mesos i no fa net ?
Jo no tinc la resposta, ara per ara només puc dir que l'atmosfera ha canviat i molt. I si la cosa continua, tots els afeccionats a l'astronomia ens en podem acomiadar de la nostra afició.
Fins a tenir una raó sòlida, només podem especular sobre el que pot haver passat. Un personatge que molta gent considera un filantrop, que deia que volia tapar el sol amb no sé quin material en pols llençat des d'avions, per a minorar l'escalfament climàtic, està portant a terme el seu pla? La sopa magnètica produïda per la colla de satèl·lits llençats a l'espai conjuntament amb l'ampliació de torres de telefonia, poden influir en l'atmosfera? Tinc la impressió que alguna cosa passa amb tot això, i el que més em temo és que quan ens adonem del perill, ja serà massa tard.
El temps dirà.




              Aquesta fotografia i la seguent son les úniques que he pogut fer en mesos, la resta son                              antigas















                                                                   Zona estrellada del Aquila






Dies i dies amb un cel de núvols que es desfilen d'una manera rara i costa de  trobar un dia i nit nets i polits i mirant aquest panorama no queda altre que cantar aquella cançó que diu" Y así pasan los días y yo desesperado..........




Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023