Natura 27-5-2021

 Continuo a l'aguait del temps, més ben dit del comportament de l'atmosfera i cada dia que passa veig que la cosa continua igual, al matí, un bon solet i a la tarda es comença d'ennuvolar i arribada la nit no es veuen les estrelles i així un dia rere l'altre.

Bé, potser algun dia es gira la truita i aquest mal son s'acaba, tant de bo.
Les sortides al camp continuen proporcionant material interessant, propi de l'estació en què ens trobem, però ja de sempre m'ha agradat de donar àmplies visions, millor dit, vistes panoràmiques en què i domina el cel, sobretot quan hi ha nebulositat. El cas és que ara degut aquesta insistència d'un tipus de nebulositat de forma desfilada tal qual un teixit que es desfila, segurament a què en les capes altes de l'atmosfera i predominen corrents d'aire que li donen aquesta forma.
Anys enrere es veien aquestes figures nebuloses en forma de fils en algunes ocasions, però no com ara que es veuen quasi cada dia, a més el cel no fa net, es veu una calitja persistent que no és propi de l'estació primaveral, que normalment dóna uns dies nets i esplèndids, recordant la dita" març ventós i abril plujós treuen a maig florit i formós".
Mentre estic escrivint aquestes lletres, al costat de la finestra que don al carrer, no sento el xivarri de les orenetes com altres anys així com la xerrameca dels pardals, aquest sorollet que és propi de les primaveres també s'ha vist disminuït segurament a causa de la pujada bestial de les freqüències magnètiques de les antenes de telefonia a la qual aquests animals en són molt sensibles (i els humans tampoc ens en lliurem) per més que es digui per part de les autoritats que aquestes freqüències no comporten cap perill. Ja en parlarem aviat quan engeguin les noves antenes de moda.
El temps dirà.























                                                              El pas del senglar

                                                              La petjada del senglar
















                                                                   Camins per fer salut









                                                                     Ovnis sobre Porqueres








Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023