Natura 4-5-2021

 Ahir dimarts dia 4 de maig, vaig anar amb la família a fer un tomb per la costa a la zona de Roses-Cadaqués. La intenció era aquesta, anar de Roses cap a Cadaqués per la carretera que puja per la part alta de Roses en direcció a les cales de Montjoi i Jóncols, més que res perquè tota aquesta zona era la que ja fa un grapat d'anys, utilitzava amb la colla d'amics per practicar la pesca amb canya, des de les roques, l'entorn és d'una bellesa extraordinària i avui dia encara ho és m'és de bonica perquè la vegetació és més abundosa que abans.

Recordo que la carretera era molt dolenta i a cop i d'estona quedaves ben garbellat, ara tot el tram que va de Montjoi a Jóncols no està perfecte perquè no està asfaltada, però es pot transitar bé. El tros que va de Jóncols a Cadaqués continua fatal i quan vaig preguntar a una persona veïna de la zona pel seu estat em va aconsellar no seguir per aquell tram perquè està molt fet malbé i és molt exposat d'anar-hi amb turisme. Així és que després de visitar la platja, vam girar cap i cul i cap a casa falta gent.
La carretera que continua per la part alta de la cala Jóncols es troba tallada amb una barrera i els 4x4 que vulguin anar a Cadaqués, han d'agafar el trencant que hi ha  baixant a la platja a mà esquerra.
Crec que en tractar-se d'un parc natural, no interessa que la gent transiti per aquests indrets, és per això que les carreteres estan tan malament.
Entre setmana encara la gent no volta gaire, a tots els indrets que vam anar, no hi havia cap perill de entrebanc, a tot arreu érem quatre gats.









               Cala Montjoi pràcticament deserta si no fos per una gamba que pren el sol platja enllà




                                                 En primer pla, la familia prenguen el sol








                                     Dalt la muntanya es pot veure la cúpula de radar del Pení.


Vaig tenir una gran alegria de tornar a veure un llangardaix, tan abundants a pagès en la meva joventut, feia molt temps que no en veia cap. És un animal esplèndit.



                                          Cala Jóncols tota per nosaltres.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023