Fotografía astronómica 10-10-2021

 Els dies 7 i 8 d'aquest més, es va complir el miracle que venia demanant al llarg del present any, la tramuntana va fer la seva feina i va escombrar tota la merda escampada en l'atmosfera i que d'una manera o l'altra privava d'observar el cel, patrimoni de la humanitat.

En dies anteriors també vam tenir una nit aïllada en què vaig desplegar l'equip perquè semblava que la cosa pintava mig bé, però, al final les fotografies que vaig fer, que encara les tinc per netejar, no van quedar amb la nitidesa requerida per donar un mínim de qualitat. de mica en mica les iré tractant a veure si en puc treure alguna cosa. La veritat és que la nit tot i que no tenia cap núvol que fes nosa, la calitja ambiental amb l'ajut de la contaminació lumínica, no tenia nitidesa no solament per sobre l'horitzó, del qual ja me n'he despedit fa temps, sinó que el mateix zenit quedava blanquinós a causa de tot plegat.
És una llastima que en lloc d'arreglar-se el tema de la contaminació lumínica, encara va a més perquè no paren de posar focus i lluminàries a tot arreu com si en això ens hi anés la vida, quan és tot el contrari, ens estem carregant a la majoria d'animals que depenen de la foscor, perquè la seva adaptació no va amb el nostre procedir, inclús a nosaltres mateixos ens  afecta encara que no ens adonem.



              Aspecte del cel durant mesos que fins i tot per fotografiar la lluna tenia dificultat.


                               I per rematar la feina, la contaminació lumínica va en augment



  
                                                              El sol amb una taca

                                 La línea fosca que es veu a baix és el rastre d'un avió







                                Ja m'agradaria tenir un telescopi d'aquesta grandària  

















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023