Fotografia astronómica 25-10-2021

 Bé, avui exposo les últimes que quedaven al calaix del revelatge. No, això del revelat ja no es porta, ara s'hauria de dir al calaix del repàs o de correcció, o també del processat, potser el que més li escau és el processat, ja que la fotografia ha de passar per tot un procés dintre un programa exprés per deixar-les amb un mínim de qualitat fotogràfica.

Actualment faig sevir el tub de 60 m/m apocromàtic per les preses, en realitat és de 61 m/m, però per arrodonir indico que és de 60 m/m, el qual permet fer fotografies amb un camp més ampli que el que feia servir l'any passat. Aquest mini telescopi ha estat una bona adquisició pel que fa a les captures sobretot de nebuloses grans, com la majoria del Cigne, Cepheus, Cassiopea, etc. Ara espero que es posi a tret la constel·lació d'Orió, a veure com queda la seva nebulosa principal.
Ara per ara, el més preocupant és l'estat del cel, no  quan plegaran d'abocar-hi productes químics que deixant una pel·lícula de calitja que impossibilite no solament la fotografia sinó també l'observació.
Espero que aquesta pràctica de dibuix celestial s'acabi aviat i tornin les coses al seu lloc. L'altra preocupació és la contaminació lumínica, amb la instal·lació de lluminàries de led, semblava que el problema millorava, però l'alegria dura poc a la casa del pobre, ara munten leds per tot arreu el que fa que la lluminositat ambiental augmenti de manera considerable i a l'hora de fer el muntatge no miren prim si enfoca cap aquí o cap allà, es veu que no te importància, el cas és que quedi a tot arreu ben il·luminat, a dalt a baix i pel costat, alegria, alegria que l'energia aviat no la podrem pagar de cara que l'estan posant, però això raialgú la pagarà.








                                                        Sortida del sol avui 25 de octubre



                                         Aquestes taques están molt al sud  del sol


                                                           Constel·lació Perseus

                                                      Constel·lació Cassiopea











                                        Entre les constel·lacions del Cigne i Cepheus
                       



                                                                   Constel·lació de Cepheus




Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023