Natura 17-10-2021

 Les últimes pluges caigudes ens van donar una certa esperança als boletaires, ara, a més de mig octubre, les esperances s'hi han diluït bastant, ja que la cosa ha estat fluixeta i dic ha estat, perquè en l'última sortida a muntanya, el divendres passat dia 15, el bolet havia minvat fins al punt que els trobats a penes tapaven el cul del cistell.

De fet l'assistència de la gent a la muntanya ha sigut com cada any notable, però, la falta de bolet no és degut a la gent sinó a la falta de pluges, es nota en el terreny que la tramuntana que ha bufat també ha ajudat a ressecar la terra, en definitiva, falta aigua.
Si plogués en el que queda de més, la sortida de bolet es tornaria a revifar, però si no és el cas, malament rai.
En els llocs una mica més resguardats del vent, on hi ha més humitat, en surt algun de petit, però als altres llocs no poden sortir per la temperatura encara massa alta i l'escassa humitat.
A la zona de boixos entre pinedes, que de sempre a estat un lloc privilegiat per la majoria de bolets, en surt algun, però, l'estat dels boixos degut a la plaga d'eruga de fa un parell d'anys, és deplorable, la majoria són morts i d'altres broten a dures penes.
Precisament al costat d'uns boixos, vaig trobar una florada d'escarlet que pel seu estat acusava la sequedat del terreny,
En definitiva, quan plogui hi tornarem, mentrestant no val la pena de gastar energies a l'en va.

El divendres passat no en vaig fer de fotos, aquestes son del primer dia que vam surtir que també era divendres. La segona és del dia 8.



                                                             Un bolet intel·ligent








Aquesta fotografia em transporta en el temps, els anys 1951 i 1952. Aquestes pedres oculten una barraca on jo em refugiava del mal temps els dies que havia de portar el ramat de ovelles, cabras i vaques als camps de la Masó que son les feixes de la part alta de la masia de l'Orri, camí del Serradell.























Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023