Fotografia astronómica 15-4-2023

 Tinc previst que cap a final del mes en curs, vinguin els paletes a casa per fer una petita reforma que afectarà el lloc de comandament de l'observatori, crec que en quinze dies màxim tres setmanes la feina quedi llesta, però, vaja, aquests dos últims mesos han estat negats pel que fa a l'astrofotografia, perquè si no era per la lluna, era pels avions dels pebrots, el cas és que tampoc he pogut fer res. Això tres anys enrera era impensable, mes a mes disposava un cop passada la lluna plena, de tres o quatre dies per poder gaudir del cel. Ara passant dos mesos seguits sense poder fer res i esperat, perquè sembla que han agafat la directa i dia rere dia de bon matí ja estan fent la jornada, es veu que és una feina molt ben pagada.

Avui dia 15 a les 21.30 he provat d'esmolar les eines perquè s'ha aixecat una tramuntana que ha fet una bona netejada, però he hagut de desistir perquè és massa forta, a veure demà.
Les constel·lacions que ens passen per sobre ara abril i maig, estan molt carregades de galàxies que per un 80 mm resulten una mica febles, ja al juny començarà a treure el nas la Lira i tot darrere les nebuloses començaran a fer acte de presència. A veure si es dona algun miracle i sortim d'aquest malson perquè si no és així, la nostra afició se'n va a fer punyetes.







M'agrada seguir mes a mes les conste·lacions que ens passent per sobre i captar algun dels  objectes ubicats en elles, però aixó ja és historia, el mon ha canviat, a mi no m'agrada aquest canvi.
Però jo soc molt poca cosa per poder canviar res. només ho puc denunciar i espero que molta gent de mica en mica se'n vagui adonan.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023