Fotografía astronòmica 19-8-17

Dimecres passat al voltant de les 21 h. vam pujar a Rocacorba, amb la intenció de fer algunes fotografies del cel.
Durant el dia l'atmosfera no acompanyava gaire doncs, núvols i calitxa van ser presents pràcticament tota la jornada, però cap al tard semblava que la cosa escampava i vam decidir de pujar-hi.
Al arribar a la ermita de Sant Nicolau, una truja porc-senglar travessa com una bala seguida dels seus petits i s'endinsa pel pla fins a perdre's de vista.
La llum encara era bona i m'hauria agradat de fer-li una fotografía, però era imposible, l'animal va passar com una fletxa i jo tenia tot el material fotogràfic al maleter del vehicle.
Una ocasió com aquesta difícilment es torni a repetir, però bé, què hi farem, tampoc es pot anar tot el dia amb la màquina als dits.
Anem directes a la curva que hi ha sota les antenes, allà un petit repla permet deixar el vehicle i llavors et pots desplaçar amb el trespeus aquí i allà.
Vora la valla de la curva hi ha una bona vista de Banyoles i comarca, el cel encara estaba net d'estrelles i al cap de poc Vega comença a pampallugar, seguida de Deneb, Artur, Altair, i altres alfas.
Al mirar cap a marina, una calitxa  espesa puja un bon tros per sobre l'horitzò, l'avanç d'aquesta calitxa de tipus boirina s'estenia per la comarca i molt aviat una brisa fresca ens arriba fins el punt, que es feia precís una mica d'abric.
Quant la llum provinent de la posta del sol s'esvaeix, la negra nit ocupa l'espai i és el moment de començar la sessió fotogràfica.
Desde aquesta altura, la bombolla de llum que llença amunt Banyoles es significativa, però la de Girona es bestial.
Les fotografies estàn fetes amb el filtre UHC-E a fi de contrarestar la burrada de llum que impera per tot arreu.
Algunes d'aquestes fotos les he duplicat per resseguir les línies de les constel·lacions i estan una mica aclarides de llum, però les altres estàn tal qual van sortir de la màquina.
Tinc el propòsit de tornar a Rocacorba a repetir aquesta feina però, quant hi hagi bones condicions atmosfèricas.
Les eines utilitzades han estàt : SLRD de 24 megapixels sense cap modificació amb un filtre UHC-E tipus clip especial per màquines EOS, disparador remòt i tres peus.


Banyoles a vista de filtre. Podem veure la boirina que s'estén per arreu i ens espatlla una mica i força la feina. Encara no era fosc.

Iso 6400- 10 segons d'exposició.

Els avions que no paren.
































Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023