Fotografía astronómica 23-8-18

Molt s'ha escrit sobre la possibilitat que existeixi vida en altres mons apartats del nostre sistema solar, però dintre de la galàxia.
Canviaria alguna cosa si un dia descobrim que en un planeta d'una estrella propera a la nostra, posem per cas a 10 anys llum, hi ha indicis de vida i aquesta potser intel·ligent?
Crec que el que canviaria en principi, seria que assistiríem a un increment de programes tertulians que parlarien del tema fins al cansament, el cine ens mostraria infinitats de vivències imaginàries respecte al nou món i la literatura es dispararia descrivint tot tipus de situacions entre aquell món i el nostre.
A part d'això, la ciència intentaria portar a terme tecnologies que fessin possible l'acostament de la distància entre els dos mons.
Suposo que en principi s'intentaria enviar missatges radiofònics per veure si algú contesta.
En el cas que els habitants dominin la tecnologia radiofònica, malament rai, perquè fins ara no ens han dit res. És clar que nosaltres tampoc fa tants anys que tenim el domini, però si el suficient perquè les nostres emissions hagin arribat allà.
Però en fi, per provar que no quedi, la cosa podria anar així: Missatge "Que hi ha algú aquí?"
Ara no queda altre que esperar 10 anys o potser 11 o 12 per allò de l'idioma.
En cas afirmatiu "Doncs si aquí estem, que feu?, tots bé?" Llavors aquí es muntaria un pollastre de cal deu, tothom preocupat perquè aquest fet representaria" Un Perill," que ens pot atacar en qualsevol moment. El món unit preparat per fer front al nou perill.
Serien 10 o 12 anys d'espera, on es dispararia l'estrès i la preocupació portaria al suïcidi als més febles, tot plegat per un perill hipotètic provinent d'un tipus de vida intel·ligent que difícilment veurem mai físicament.
Al cap d'un centenar d'anys de comunicació, ja podríem tenir dades suficients per mantenir unes relacions estables amb el nou món, unes relacions de bon veïnatge assegurat per la distància que tant l'un com l'altre estem condemnats a complir.
D'aquí podem treure la conclusió de què l'univers és just en totes les seves mesures. Si en el món que ens ha tocat viure, la convivència és difícil a tots els nivells, des d'un bloc de pisos en què els veïns no s'entenen, fins als països de moltes parts del món, que sembla que la guerra és el mètode per excel·lència, que no passaria si els sistemes solars es toquessin els uns als altres i el viatjar no fos cap inconvenient?.


Normalment la lluna la fotografío amb el 200 ml, però aquesta l'he fet amb el 80 ml.


De magnitud 9 distancia 2250 a.ll.

De les dues estrelles que es veuen juntes a dalt, la del cim és 16 Cygni.

La planetaria NGC 6826 vista per ESA.



El petit cúmul M29 ès de magnitud 7,1 i està situat entre 4000 i 7000 anys llum.









Nebulosa de l'Ou vista pel Hubble



Aquest núvol molecular que a primera vista sembla molt petit té una amplada de 15 anys llum i està situat a 4000 anys llum de distancia.











Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023