Fotografía astronòmica 5-8-18

Tenia ganes de dedicar una pàgina a les llunes i als planetes, però, primera que no tinc gaires fotografies de planetes, ja que el meu equip no és molt adequat per planetària, segona, que el tema de planetària és prou conegut per tot hom i és molt bàsic, i tercera, perquè és millor que dediqui el temps a la fotografia de cel profund que m'agrada més.
El cas és que el temps va passant i l'atmosfera no millora, dia si i altre també arriba el vespre i les boires altes, la calitja no millora i en contades ocasions puc engegar el telescopi per fer alguna fotografia.
El dia 2 passat la cosa es va espavilar una mica i vaig poder captar algunes fotografies de les constel·lacions de la Guilla i la fletxa.
Per poc que pugi continuaré captant els racons més interessants d'aquest cel infinit i captivador que sembla no s'acaba mai.
Per altra banda també convé fer un repàs en profunditat a l'equip, perquè sembla que el seguiment no marxa prou a l'hora, les estrelles no queden prou puntuals a diferència d'abans que en seguiments de fins a 30 minuts quedaven perfectes, en canvi ara en cinc minuts ja es mouen. Serà qüestió de fer correccions i fer les corresponents proves.


Si disposem d'un bon programa d'astronomia, veurem infinitat de racons interessants per la fotografia que lògicament no tenen el reclam d'objectes coneguts però que també tenen el seu interès.















Ara que tenim el Cigne ben situat sobre nosaltres, es hora de observar-lo bé amb profunditat ( Amb el permís del temps esclar)

Zona del cap del Cigne.     Fotografies de ESA.




Nebulosa del Vel al complet.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023