Natura 19-8-18

Una vegada més hem fet el camí del Llierca per la zona de Can Quetxe i torna'n per la part alta passa'n per la masia de la Quintana.
Quan arribem a sota el pont, travessem el riu i anem a esmorzar a la banda alta, aprofita'n els seients que hi ha a la mateixa entrada al pont.
He quedat sorprès en iniciar la pujada, que en volgué collir unes mores d'una bardissa, un núvol de papallones asiàtiques ha arrancat el vol, el que vol dir que tota la zona està infectada per aquest insecte que procedent de la part de Sadernes es va desplaçant per avall en direcció a Montagut i Sant Jaume de Llierca o que potser ja hi han arribat.
Les bardisses de la zona de la Quintana en van plenes, el que trobo estrany és que els ocells de la zona, no vagin per elles, alguna mena de mal gust deu tenir aquesta papallona perquè els ocells insectívors no els hi facin res.
Una bandada d'abellerols que són insectívors per excel·lènciadormitaven en un cable de la llum mentre sota d'ells les papallones anaven d'aqui cap allà.
També és possible que tinguessin el pap ple, i ja no en fessin ni cas.



Les últimes pluges han deixat el camí una mica humit.






Abellerol

Montagut




El sol continua amb el seu camí de retorn cap al sud.







Petit arc de Sant Martí format el dissabte dia 18 al matí



Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023