Fotografía astronómica 25-10-18

Com que en aquests dies el domini de Selene és gairebé total, estarà bé dedicar-li una pàgina fotogràfica dels Mars que té repartits per la seva geografia.
Per fer aquesta feina, m'he valgut del programa Atles Virtual de la lluna, que és prou conegut, ja que es troba a Internet de manera gratuïta. La fotografía del programa té una bona definició per apreciar amb detall tots i cadascun dels motius del relleu, cosa que amb el meu equip mai podré aconseguir.
A fi de poder identificar sobre el terreny cada motiu ampliat, a cada fotografia li he posat un número que es podrà buscar a les fotografies de lluna sencera que he anomenat, Cara Visible i Cara invisible 1,2 i 3.
Tret d'un llac i una llacuna, la resta són mars.
La majoria dels motius es troben a la Cara visible, que també són els més coneguts, els pocs que hi ha a la cara invisible, són noms que tenen connotació russa i poc coneguts per la majoria de la gent.
Un Mar, concretament el Mare Desideri (Mar dels Somnis), no consta a l'Atles perquè no està reconegut per la IUA, només és reconegut a Rússia, no sé on buscar-lo, en canvi si consta el Lacus Somniorum, que tampoc se si potser el mateix, que per uns sigui un Mar i pels altres un llac.

Les úniques fotografies que li he fet a la lluna aquests dies, es troben al final de l'exposició dels Mars.


Cara visible

Cara invisible 1

Cara invisible 2

Cara invisible 3

Per saber on es troba aquest mar, cal anar a la fotografía " Cara invisible 1" i veure on esta situat el numero 13.




























Les tres primeres fotografies estan efectuades amb el telescopi de 200 mm.








Sortida




Posta


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023