Fotografía astronómica 6-10-18

A Mata s'estan fent canvis en l'enllumenat dels carrers i em sembla que sóc de les poques persones que agraeixen aquest canvi, ja que la majoria de la gent ni li va ni li ve. El cas és que hi hagi llum.
Pel meu gust, les noves bombetes tenen un índex lumínic un pèl massa alt, que fa que hi hagi efecte rebot a terra, però bé, es pot donar per ben feta la feina que es fa. Fins ara la bombolla lumínica pujava enlaire i era fatal per l'observació del cel. Ara en canvi la projecció de llum va directa a terra i la part sobre el projector, o sigui la part de les teulades de les cases queda fosca.
Així doncs, des d'aquesta pàgina, aquest humil afeccionat a l'astronomia, felicita a l'ajuntament de Porqueres per la iniciativa de lluitar contra la contaminació lumínica.
Tant de bo, els altres municipis veïns, segueixin l'exemple de Porqueres i entre tots reduïm aquesta bombolla de llum que tenim instal·lada en tot el territori.
Dit això i entran en substància, dir que aquests dos-tres últims dies de tramuntana les nits han estat d'allò més netes i he volgut aprofitar per repetir algunes fotografies fetes en altres moments en què el cel no estava com ara.
Les teulades, sobretot les de cara sud, ja no es veuen il·luminades com abans, puc dir que si el canvi de bombetes continua per part de l'ajuntament, donarà gust l'observació i la fotografia des del meu observatori que es troba en un nivell una mica superior a les lluminàries del carrer.
Tampoc podem dir que això serà el paradís de la foscor. No, haurà disminuït la bombolla, cosa que és d'agrair, però ja és molt que es vagi corretgin els excessos.


Aquesta fotografía feta a principi d'any, mostra la bombolla de llum que hi havia a Mata.

Ara la cosa ha canviat. almenys al sud-est.

Espero que a la cara nord també i facin canvis

Detall del focus.

Tots els focus que estàn una mica inclinats enlaire, provoquen contaminació.














Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023