Natura 14-6-19

Al menys una vegada a l'any m'agrada pujar a Rocacorba, bé ara en primavera, ja que tota la natura està renovada i el color verd impera per tot arreu o bé a la tardor quan els arbres canvien el color de la fulla i algunes parts de la muntanya es transformen en una barreja de colors.
La vista és impressionant, tant per la banda del Pirineu com per la banda de la plana, sobretot en dies que tiri la tramuntana, que se'n porta la calitja i es pot veure racons de la llunyania que amb la calitja és impossible de veure.
Ahir dijous per desgràcia no era un dia net, les boirines campaven arreu i la fotografia s'endevinava difícil, però en fi quan ets a lloc, has de procurar treure partit del qual hi ha.
Aquest any, sembla que el temps no acompanya massa en qüestió de pluja, fins ara anat marejant la perdiu i si, ha plogut, justet per regar una mica l'hort, però aigua el que es diu aigua, poqueta.
Els recs, fonts i rius no han revingut amb la força que demana la primavera per tenir un estiu ric amb aigua i per tant més fresquet.
Quan la primavera ha sigut rica en aigua, el sotabosc es manté fresc i els matolls i herbes aguanten la verdor, per tant els incendis són més difícils, en canvi si la primavera no ha estat prou regada, arribat l'estiu tot queda sec i l'incendi és més fàcil.






Les boires baixes dificulten i molt la contemplació dels detalls més allunyats, però bé el dia té aquest format i amb això no s'hi pot fer res.





En la llunyania el Pirineu amb el seu allargat barret de neu nova.





La farigola ja està en la fi de la seva floració

És 13 de Juny i la veritat, a l'ombra fa una frescor agradable però al sol també si està bé aquesta hora del mati. ( sobre les nou)



Rocacorba




Els camps de cereal rossejant pròximes a la sega.







Zoom sobre l'estany.




Alta tecnologia envoltada de natura.








El vell castanyer.

El meu company de marxa Jesús posa junt al castanyer centenari.

Unes persones de Olot han coincidit amb nosaltres a la visita al castanyer i tot parlant sobre l'edat de que si en tenia 400 0 500 d'anys, jo vaig dir que el que seria maco de veure és el pilot de castanyes produïdes al llarg de la seva vida.


Sant Nicolau.












































Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023