Fotografía astronòmica 17-12-19

El dia 15 passat va ser un dia totalment nítid, assolellat i en posar-se el sol, la nit prometia esperança de cara a l'observació astronòmica i de pas fer passar una bona estona a tots els amant de l'astrofotografia, lògicament que jo la vaig aprofitar perquè una nit així paga la pena, ja que últimament van escasses.
A primeres hores d'entrada a la foscor de la nit i un cop les últimes llums del dia desapareixen per l'oest, millor dit quan la línia de l'horitzó oest desapareix en la negror, es pot començar a fotografiar el cel.
El meu objectiu és la constel·lació de l'Auriga, el Cotxer, que a les vuit o quarts de nou ja ha remuntat prou sobre l'horitzó Est, i es posa a tret del meu equip de fotografia.
No és una constel·lació que tingui massa objectes però la majoria d'ells són molt bonics, tant les nebuloses com els cúmuls, tres d'ells són objectes Messier.
Per el próxim capitol encara quedaran un altre bona tanda de preses d'aquesta constel·lació, alguna estrella pendent un grapat de cúmuls.

L'Auriga segons Stellarium

Capella és un sistema quadruple, la A i la B son gegants grogues, la A llueix com 78,5 sols i la B com 77,6. la C i la D son nanas rojas, 42,2 anys llum ens separen.





La estrella beta també és un sistema estel.lar però de tres estrelles, la A i la B son una binaria espectroscópica, la A llueix con 51 sols i la B com 41 sols, la C és una nana roja. la distancia d'aquest sistema és de 85 anys llum.
En el moment de la presa un artefacte fa la seva aparició.








Sala de control, desde aquí es controla el telescòpi i es fan les preses fotografiques. L'observatori està situat fora al terrat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023