Natura 14-12-19

Com passa el temps! Sembla que era ahir i ja han passat...... Eh que heu sentit aquesta expressió moltes vegades? És ben veritat, com passa el temps, però si no fa tant que érem criatures que jugàvem a la plaça del poble aquest joc o aquest altre. Quasi sempre que trobo amics de la infantesa, la conversa agafa el caire del record, però quan analitzes la conversa, veus clar que els records s'estiren i s'arronsen com una goma elàstica i mires al company i la seva cara ja no és aquella i el seu cos ja no té l'elasticitat de llavors, de mica en mica ens anem transformant en records.
És ben clar que sí, que ha passat el temps i amb ell, nosaltres, però que és el temps? Com l'hem d'interpretar? Tot l'univers conegut està sotmès a ell, i quan dic l'univers vull dir la matèria, tota la matèria, per tant, qualsevol cos o substància acusa el pas del temps, tot el que conforma el planeta terra, el sistema solar, els asteroides i cometes, els estels, les galàxies, tan sols uns objectes de l'univers, segons diuen els entesos, es deslliuren del pas del temps, els forats negres.
La meva formació acadèmica és molt petita per discutir si dins el forat negre opera o no el pas del temps però sí que puc dir, que la matèria que entra i surt del forat, està sotmesa al pas del temps, perquè es pot captar encara que sigui convertida en forma de radiació.
Al final de tots els temps, els forats negres també s'esvairan, llavors ningú sap el que pot passar, el que si sabem de segur, és que tot té un principi i un final.



Forat negre segons Muy Interesante

Fotografies captades al terrat de casa.
















Fotografies captades tot fent el passeig matinal.






Reunió familiar.






























Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023