Fotografía astronómica 28-12-19


La nit de Nadal el cel estava perfecte per la fotografia dels astres, feia pocs dies que havia fet vent i l'atmosfera era ideal, en canvi ahir dia 27, ho vaig provar i vaig haver de plegar al cap de poc de posar-m'hi perquè la humitat era bestial, la fotografia sortia esblanqueïda, en fi ja vindran temps millors o almenys així ho esperem.
Amb aquesta entrega ja estarà acabada la constel·lació del Cotxer i el pròxim dia que l'atmosfera i la lluna ho permetin, podré anar per la del Taure, doncs aquesta constel·lació ja té una bona alçada sobre l'horitzó a primeres hores de l'entrada en la plena foscor de la nit.
Orió també comença d'enfilar-se per l'horitzó i cap a les deu hores ja es troba a tret, això vol dir que les constel·lacions d'hivern en poc temps estaran a punt de ser copsades.
Si a l'estiu la constel·lació del Cigne és la que compti amb més objectes de caràcter nebulós com la nebulosa Nord-amèrica, el Pelicà, el Vel, etc., Orió disposa d'un parell d'elles de primera divisió com són la gran nebulosa, M 42 i les nebuloses de la Flama i el Cavall entre d'altres no tan conegudes.
Però bé, tot això ja irà venint, fins aquí l'últim capítol de l'any 2019, el proxim serà al gener del 2020, si tot va bé. Bones festes de cap d'any a tothom.


















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023