Fotografía astronómica 29-7-2020

Mentre he pogut, aquests dies en què la lluna no hi era present, almenys en forma il·luminada, m'afanyat a baixar trossets de la constel·lació del Cigne.
Pràcticament tota la constel·lació està immersa dins les nebulositats de la Via Làctia, nebulositat de per si d'un color rosat vermellós que no deixa indiferent a tot qui la pugui fotografiar.
Mitològicament el Cigne s'atribueix a Zeus, més ben dit a la forma que tenia Zeus d'acostar-se a les donzelles que era del seu grat, com ara la princesa Leda, filla de Testio, rei d'Etolia.
Fou, l'esposa legitima de Tindàreo, rei d'Esparta i mare d'Helena (Helena de Troia) esposa de Melenao, També de Clitemnestra, esposa d'Agamenon, i també dels bessons Castor i Pòl·lux.
Homer diu que tan sols Helena era filla de Zeus, però com que hi ha versions per tots els gustos, alguns diuen que tots ells eren fills de Zeus.
Sigui com sigui, el cas és que Zeus es beneficiava a la princesa Leda en forma d'un cigne blanc, se suposa que un cop junts, Zeus devia retornar a la forma humana, perquè si no, ja m'explicaràs.
De moment vaig preparant les fotografies que he fet, i que iré exposant en dies posteriors.

















Conjunt nebuloses Nord-America-Pelicà    ESA




Torna la lluna.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023