Fotografía astronómica 8-7-2020

A tres quarts de quatre d'aquest matí dia 8-7-2020, m'he aixecat disposat a veure el cometa que ara per ara revoluciona el món afeccionat de l'astronomia, el C/2020 F3 Neowise.
Val la pena fer l'esforç, perquè és maco de veure, crec, bé no crec, és cert que no veia un cometa d'aquesta categoria des del Halley allà pels anys del terciari, ja no me'n recordo de l'any, crec que era l'any 1986.
La banda de l'horitzó per on surt el cometa d'avui, nord-est, presentava bandes nebuloses que dificultaven la visió i per acabar-ho d'arreglar, una banda de núvols de nord a sud s'acostava per l'oest amenaçant la catàstrofe, he tingut el temps just per fer les fotografies en les quals volia incloure l'estrella Alfa Aurigae Capella, però ja no he pogut perquè ha quedat eclipsada pels núvols.
Al cap de poc de fotografiar el cometa, una llum que en principi semblava un avió, per la seva potencia lumínica en crida l'atenció. Al veure la quietud de la llum, em recordo que podia ser Venus que ara surt al matí i tal qual, era Venus envoltada d'estrelles de la constel·lació de Taure, concretament les Híades.


























Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023