Natura 28-11-18

Ahir al matí mentre passejàvem, com tenim costum de fer d'ençà que ens vam jubilar i quan ens trobàvem surtin de Corts en direcció a Banyoles, en donar una ullada als arbres que hi ha dins la riera Matamors al costat del pont, em crida l'atenció una mena de niu en el capsal d'un dels arbres que no havia vist en ma vida, té forma d'una pilota grossa de color gris.
Fins ara, era impossible de veure'l doncs el fullam el tapava totalment, però ara en caure la fulla es veu perfectament.
Mentre parlàvem de què si era un globus escapat d'alguna mainada, o què podria ser, em ve a la memòria que podria tractar-se d'un niu de vespa asiàtica.
El vaig fotografiar i com que havia d'anar a l'ajuntament de Porqueres per altres assumptes els hi vaig ensenyar les fotografies.
En van informar que d'això se'n cuidava els agents forestals.
En arribar a casa, envio les fotos al president d'Astrobanyoles en Carles Puncernau, el qual les transmet a l'Àngel Fajardo que és agent rural. L'Àngel m'informa que en aquest temps de tardor la vespa ja no ofereix cap perill, doncs la reina  per costum enterrar-se per passar l'hivern, i les que queden al niu, moren a causa del fred.
El niu, a l'estar fet d'una cel·lulosa que elles fabriquen, caurà desfet per la pluja i ja  no servirà a una nova generació de vespes.


Ens hi haurem d'anar acostumant a conviure amb aquests animalons.

Vespes asiàtiques sobre el seu niu (la foto no és meva)

El niu es pot veure a una altura respectàble.

En cas de veure un niu d'aquests a l'estiu en llocs on sigui perillós per les persones, cal avisar als agents rurals.


Últimament tenim unes sortides de sol un tan acolorides.










Una clapada de fredolics un tant descoloríts per la pluja.





Sortida de sol al complet.















Mirant a l'horitzó nord.



Les tres últimes fotografies corresponen a la sortida del sol d'avui dia 28.



Mirant al nord


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023