Fotografía astronómica 23-5-2020

Al Maig cada dia un raig. Així resa la dita, no ha estat ben bé així però poc li falta, Abril va ser bo per la pluja i el Maig també es comporta, el camp no pateix i els recs canten. Tot perfecte, el problema és que el comportament del temps va bé per unes coses i no tant per altres ara escombro cap a casa). Com dic, el camp, els boscos, rius, rieres, pous, per a tot arreu regalima l'aigua, però això va en detriment de l'observació del cel, ja que arribada la nit els núvols són omnipresents. I com diu la cançó, "Asi pasan los dias y yo desesperado". Bé tampoc n'hi ha per tant, que consti que prefereixo que plogui, que plogui bé i que la gent del camp estigui contenta, doncs la manduca depèn del bon temps, que vol dir que les pluges són beneficioses.
Sortosament hem tingut un seguit de nits molt bones per l'observació i fotografia del cel, cosa que he aprofitat, les imatges exposades són la mostra.
El que si m'he tret del cap, és continuar amb la fotografia dels estels més representatius de les constel·lacions, així com alguns dels seus objectes, m'ha estat impossible seguir el ritme, ja que han passat uns tres mesos sense poder disparar la maquina per culpa del temps.
Així és que d'ara endavant, capturaré els objectes que estiguin a mà de qualsevol constel·lació visible.
He dit.










Una Hercúlida passa en el moment de la presa.






Segons la ESA.









El meu barri.








Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023