Natura 13-5-2020

Sort que tenim aquest petit escapament cada matí en poder sortir a estirar les cames i respirar l'aire fresc del camp, perquè si no fos per això, estar sempre tancat a casa encara que remenis i arreglis coses o t'entretinguis a l'hort, arriba un moment que es fa precís anar a fer una caminada i formar part de la natura de la qual vulguis o no, en formem part.
Diferent és quan ets jove que passes el temps al treball, depenent del tipus de treball, és clar. Si tens la feina en un despatx, és molt convenient tenir almenys una horeta per fer esport com anar en bicicleta, sortir a córrer, o ficar-te en un gimnàs i sortir d'allà ben suat.
Altres tipus de feina ja proporcionen moviment de l'esquelet, els paletes mateix, acaben el dia amb un bon cansament i quan arriben a casa el que volen, és anar a descansar el més aviat millor.
A pagès, si menes terra i tens bestiar, també és una feina que no l'acabes mai i també és molt pesada.
Una bona part de la meva vida, el que va dels divuit anys fins als trenta-cinc més o menys, els vaig dedicar a la reparació de vehicles automòbils, llavors, en aquella edat no pensava en això de moure el cos, els dissabtes i diumenges donaven temps per sortir al camp a gaudir de la natura, amb això ja t'expulsaves el mono de sobre.
En canvi dels trenta-cinc fins a la jubilació, el treball que feia era més de conduir cotxes i furgonetes però al cap i la fi quant a cansament físic, era molt similar a la feina de mecànic.
Un cop jubilat, he procurat fer grans sortides al camp, combinades amb passejos d'aproximadament una hora de duració pràcticament cada dia excepte els dies de mal temps, com és comprensible.



A la sortida del sol.










Lluna de dia

L'abundancia de pluja d'enguany es nota en la exuberancia herbàcea de les marjades

Floretes de tota clase proliferen per les marjades.

Aquests esparrecs ja no poden pujar més.

"Gosets"

Al centre de la foto dos esparrecs competeixen amb la resta de plantes.

La nostra campinya.



A la part alta del Pirineu poc o molt hi ha nevat.

Al mig de l'herba pugen tres o quatre esparregs 

Malva florida

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023